* 3. STRAN

* V središču *

* 70 let

Obvestilo

Ljubitelje šaha obveščamo, da  današnji cug v Domnu zaradi praznikov odpade. Vabljeni v četrtek na pospešeni turnir (10+5).

Serija Rampin v Kopru

Osmi turnir Branku Masleši

V petek je bil v Kopru osmi turnir serije Rampin. Sodelovalo je 6 igralcev. Zmagal je Branko Masleša pred Damijanom Vrčonom in Eugeniom Battistijem.

* Objavljen skupni seštevek. Masleša je prehitel Vladka Brečeviča na drugem mestu. V vodstvu ostaja Vrčon.

SERIJA RAMPIN 2019

Postojna, sobota, 20. aprila 2019

Hrvati spet gospodarji 'Gospodariča'

- Najboljši Slovenec Leon Mazi na četrtem mestu

- Simon Šajn v prvi deseterici

- 81 igralcev

klikni

Na sliki (od leve): Mladen Palac, Milan Mrđa in Zoran Jovanović

ŠK Postojna je pripravil 13. turnir v spomin na Rada Gospodariča, postojnskega šahovskega in športnega organizatorja in šahista. Sodelovalo je 81 igralcev, med njimi dva velemojstra.

Četrto zvezdico je osvojil velemojster Mladen Palac. Enako točk kot zmagovalec (7,5) je osvojil Zoran Jovanović, vendar je prvi imel boljše dodatne kriterije. Tretje mesto je zasedel IM Milan Mrđa. Najboljši Slovenec je Leon Mazi na četrtem mestu; Leonu v uteho ostaja zmaga nad zmagovalcem turnirja.

Odlično osmo mesto je osvojil član Rimexa Ilirska Bistrica Simon Šajn. Nase so z visokimi uvrstitvami opozorili tudi Evald Ule (Postojna), Andrej Žnidarčič (Piran), Francesco Sgaravatti (Izola) in Jure Hajna (Postojna).

Najboljši so prejeli lepe nagrade.

RAZPIS/ PRIJAVE/ ZGODOVINA

Palmanova open 2019

V derbijih remiji

- Pomembna zmaga Marchesicha

Foto: Primorske novice

Danijel Beletič – nov izziv

V Palmanovi se odvija 7. velikonočni open. Na A-turnirju nastopa 22 igralcev, med njimi šest Slovencev. Prvi nosilec je Danijel Beletič. Nastopa član Pirana, Tržačan Giovanni Marchesich. Na sporedu je pet krogov.

* Odigran je predzadnji krog. Na prvih štirih šahovnicah so se partije končale z remiji. Tako je Zamengo ubranil vodstvo, Beletič in Srebrnič pa sta ostala v zasledovalni skupini. Giovanni Marchesich je zmagal in ima pred zadnjim krogom dobro izhodišče za visoko uvrstitev. Njegov nasprotnik je up novogoriškega šaha Nejc Herega.

ZANIMIVEJŠI PARI 5. KROGA:

Dappiano – Zamengo

Beletič – L. Loiacono