MLADI - MLADIMLADI - MLADI

»Trikrat hura! Šahovsko poletje!«

* Slovenska mladinska liga 2018

Pirančani odlični tretji

- Najboljši ekipni mladinski uspeh v zgodovini

klikni na sliki

V Novi Gorici je izpeljana 1. slovenska mladinska liga. Zmagal je kranjski Stari Mayr pred Rimexom Ilirska Bistrica, tretji je Piran.

Pirančani, za katere so nastopili Giovanni Marchesich, Liam Brečevič, Zahar Lukin in Mateo Filimonovič, so dosegli najboljši ekipni mladinski rezultat v zgodovini društva. Čestitke!

državni ligi

mladinska liga

* Obalno ekipno prvenstvo osnovnih šol, Izola, 18. marca 2018

Po dvakrat OŠ Koper in OŠ Livade

OŠ Livade in ŠD Izola (ob sodelovanju ŠD Piran) so uspešno organizirali obalno ekipno prvenstvo osnovnih šol. Udeležilo se ga je 20 ekip iz koprske, izolske in piranske občine. Med starejšimi in mlajšimi fanti sta bili najuspešnejši ekipi OŠ Koper. Pri dekletih pa sta oba naslova ostala na OŠ Livade.

* Objavljeni so podrobni rezultati ter uvrstitve na DP.

REZULTATI ŠZS

* 9. odprto mladinsko prvenstvo Izole, sobota, 19. maja 2018

Vsakoletni šahovski praznik Svitu Širaju

Svit Širaj

V soboto, 19. maja, je bil v Izoli vsakoletni šahovski praznik mladosti – 9. odprto mladinsko prvenstvo Izole. Sodelovalo je 21 mladih iz šestih klubov. Zmagal je 12-letni član Vrhnike Svit Širaj. Enako točk sta osvojila Asja Čebron (Krka NM) in Vladislav Lazarev (Ljubljana).

* Najboljši so prejeli medalje.

* Prvenstvo OŠ Lucija 2017/ 18

Prvak Zahar Lukin

klikni       Foto: A. Ploč

Odigran je osmi, zaključni turnir prvenstva OŠ Lucija 2017/ 18. Prvak je postal Zahar Lukin, drugo mesto je osvojil Rok Lončar, tretje pa Tristan Tul. Med dekleti je prvakinja Margherita Trani.

ZGODOVINA

* Prvenstvo OŠ Vojke Šmuc Izola 2017/ 18

Prvaka Branko Stojanov in Vita Gazič

klikni

Končano je letošnje prvenstvo OŠ Vojke Šmuc. Fantje so odigrali šest turnirjev, dekleta pa enega manj. Med fanti je prvak Branko Stojanov, drugi je Enej Marancin, tretji pa Martin Kranjc. Med dekleti je prvakinja Vita Gazič, sledita ji Neža Nanut in Lana Tomkić. Vsi so prejeli medalje.

Izola: Obalno mladinsko prvenstvo

- 29 mladih iz štirih klubov

V soboto, 20. januarja, je bilo v Izoli, v društvenih prostorih na Gregorčičevi 21, vsakoletno obalno mladinsko prvenstvo. Nastopilo je 29 mladih, članov ŠK Val-Koper, ŠK Rimex Il. Bistrica, ŠD Piran in ŠD Izola. Prvaki so pridobili pravico nastopa na državnem prvenstvu v standardnem šahu, ki je bilo konec februarja na portoroškem Bernardinu. Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli medalje.

MEDALJE PO KLUBIH

* Postojna:

Osnovnošolsko državno prvenstvo

Postojnski šahisti so 14. januarja več kot uspešno izpeljali letošnje osnovnošolsko posamično prvenstvo. V štirih konkurencah je nastopilo več kot 190 otrok z vseh koncev Slovenije. Državni prvaki so postali: fantje U 15: Jan Šubelj (Komenda-Moste; dekleta U 15: Larisa Kuhar (Cerklje ob Krki); fantje U12: Matic Nareks (Petrovče); dekleta U12: Vesna Mihelič (Nove Jarše). Tri medalje so ostale na Primorskem. Srebro sta osvojila Postojnčana Lana Jereb (M. Vilharja) in Leon Škrbec (A. Globočnika), bron pa Novogoričan Andraž Gregorič (Solkan). Nastopilo je tudi 12 obalnih igralcev in igralk, vsak po svoje so opozorili nase.

MLADINSKE AKTIVNOSTI

- REZULTATI MLADINSKIH TEKMOVANJ