MLADI - MLADIMLADI - MLADI

RAZPIS

Izola: Obalno mladinsko prvenstvo

- 29 mladih iz štirih klubov

V soboto, 20. januarja, je bilo v Izoli, v društvenih prostorih na Gregorčičevi 21, vsakoletno obalno mladinsko prvenstvo. Nastopilo je 29 mladih, članov ŠK Val-Koper, ŠK Rimex Il. Bistrica, ŠD Piran in ŠD Izola. Prvaki so pridobili pravico nastopa na državnem prvenstvu v standardnem šahu, ki bo konec februarja na portoroškem Bernardinu. Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli medalje.

REZULTATI

MEDALJE PO KLUBIH     RAZPIS

RAZPIS ŠZS

* Postojna:

Osnovnošolsko državno prvenstvo

Postojnski šahisti so 14. januarja več kot uspešno izpeljali letošnje osnovnošolsko posamično prvenstvo. V štirih konkurencah je nastopilo več kot 190 otrok z vseh koncev Slovenije. Državni prvaki so postali: fantje U 15: Jan Šubelj (Komenda-Moste; dekleta U 15: Larisa Kuhar (Cerklje ob Krki); fantje U12: Matic Nareks (Petrovče); dekleta U12: Vesna Mihelič (Nove Jarše). Tri medalje so ostale na Primorskem. Srebro sta osvojila Postojnčana Lana Jereb (M. Vilharja) in Leon Škrbec (A. Globočnika), bron pa Novogoričan Andraž Gregorič (Solkan). Nastopilo je tudi 12 obalnih igralcev in igralk, vsak po svoje so opozorili nase.

REZULTATI

● OBALNO OSNOVNOŠOLSKO PRVENSTVO

- Nastopilo 52 otrok iz štirih obaln ih občin

V soboto, 9. decembra, je bilo v Kopru, v prostorih Osnovne šole Koper, letošnje obalno osnovnošolsko posamično prvenstvo. Na treh turnirjih je nastopilo 52 otrok.

Objavljamo lestvice turnirjev. Po trije najboljši v starejših in mlajših kategorijah so se uvrstili na državno prvenstvo, ki je bilo v nedeljo, 14. januarja, v Postojni. Nastopilo je 12 fantov in deklet iz koprske in izolske občine.

LESTVICE   UVRSTITVE DP

RAZPIS

* ŠAHOVSKI KROŽEK

* Šahovsko društvo Piran izvaja šahovski krožek na OŠ Lucija. Poteka vsak petek med 13.50 in 15.20 v učilnici 4.C razreda.

* Šahovsko društvo Izola izvaja šahovski krožek na OŠ Vojke Šmuc Izola. Poteka vsak ponedeljek med 13.00 in 14.30. Prvi dve uri sta v ponedeljek, 2. oktobra. Podrobnosti sledijo.